Børn og hypnose

Børn og Hypnose

Børn og Hypnose


Børn og uvaner

Børn tillærer sig uvaner fra voksne eller fra veninder/venner. Børn kan præges i skolen, fritid eller sport. Det kan være knække fingre, bide negle, slikke sig om munden osv…


Børn og mistrivsel

Børn har de samme psykiske problemer som voskne - angst, depression og stress.


Børn bliver hurtigt ramt af den vokne verden – af forældre, medier, venner osv…. Børn føler store krav sat på deres skuldre, og har en travl hverdag med store forventninger. De har forskellige byrder, pga. mobning, skolearbejde, lavt selvværd, fobier, for tidlig født, har levet med smerte eller andet. Børn er fanget ufrivilligt i en skilsmisse, hvor de forsøger at være gode mod både mor og far, selvom at der er kaos inden i. Børn er fanget i flovhed, frygt, skam, skyld, vrede, utryg osv., hvis de udsættes for overgreb. Det kan få børn til at skabe uhensigtsmæssige mønstre.


Børn mødes med mange krav, og disse krav kan føre til lavt selvværd, manglende social trivsel, generthed, og angst. Der kan udvikles fobier.


Børn viser det ved mistrivsel, og fordi de er i afmagt, forsøger de at holde fast i det, som de kan kontrollere – tøj af eller på, i skole eller ikke i skole, lave lektier eller ikke lave lektier, spise eller ikke spise osv…. Her er konflikten, og barnet kan ikke styre sin følelser, men kan kontrollere situationer. Børn er utrygge her – sæt dig ned, slip din kamp og giv kærlighed.


Børn søger ofte at trøstspise og har oveni en overvægt. Børn har så meget uro og ubalance, at det går ud over indlæringen. Det er en ond spiral, som børn ikke kan komme ud af.


Hvis mor og far er uenig (og oveni er skilt)  i tilgangen til børn, så er børnene helt uden “færdselsregler”. Forstil dig, hvordan det vil være, hvis du kommer til et kryds med andre trafikanter, og alle færdselsregler er væk (ingen lyssignaler, ingen hvide striber, ingen højre eller venstre færdsel osv, osv). Det er kaos i trafikken – sådan har barnet det inden i.


Børn og hypnose

Børn er meget modtagelige for behandling under hypnose. Børn har meget nemt ved at blive hypnotiseret, og dermed slippe irriterende vaner, fobier eller andet.


Børn følger nemt med i hypnosen og har en god forestillingsevne til at indleve sig. Det er derfor meget effektivt med hypnose af børn. Hypnose fjerner effektiv problemer hos børn, og jeg har behandlet mange børn og teenagere med meget stor succes.


Børn og behandlingsforløb

Dette er kun en guideline – børn er ikke ens og der er stor forskel i, hvor hurtigt der skabes tillig og tryghed. Der skal tages højde for alder og modenhed.


  • Barnet skal være minimum 6 år
  • Der holdes et møde med mor, far, pap-mor/far, bedsteforældre og andre involveret – alle skal støtte op.


Det er vigtigt for mønstrebrydning, at I alle forstår, hvordan I hjælper. Jeg vil lytte og tage al jeres viden med i min behandlingsmetode. Jeg vil give jer en indsigt i, hvordan børn (og voksne) skaber uhensigtsmæssig adfærd og hvordan jeg arbejder med børn og hypnose.


Forløbet kan se sådan ud (det bliver tilrettet), så du/I har en idé om forløbet:


  • 1. gang: Barnet og jeg mødes for at skabe tillid og kemi. Jeg vil sætte mig på barnets værelse og derfra arbejde mig til tillid og snakken – med åben dør. Barnets tryghed er vigtig. Barnets tempo er vigtig. Dette er vigtigt for barnet og forløbet. Barnet kan fortælle mange historier, som kan være usande. Det er barnets fortolkning og ligegyldig om det er sand eller usand, så er det barnets verdensbillede.
  • 2. gang: Mere snak og mere tillid. Jeg fortæller historier – historier som læner sig op af barnets interesser og problemstillingen (der er metaforer og moraler i alle historier, som barnet vil lære af – f.eks tænk på hvor mange støttende overbevisninger H.C. Andersens “Den grimme ælling” har)
  • 3. gang: Jeg beder barnet om at lukke øjnene og lytte til historierne. Her begynder jeg hypnose og hypnoterapi, og der kommer forandringsprocesser.
  • 4. gang: det samme
  • 5. gang: det samme