Vægttab

Vægttab

Vægttab og Hypnose


A. abc-hypnoses pakke tilbud: abc’s vægtplan – 4 sessioner kr. 3.200,00. Du binder dig efter 1. gang.


1. session: vi laver et mål – et realistisk, specifikt og attraktivt mål. Vi kortlægger dig, din kost, din motion og dine spisevaner. Du får viden og indsigt i lette måder at hjælpe dig selv med kost, motion og spisevaner. Vi laver en plan for indkøb og vi laver en plan for motion (det er ikke nødvendigvis lig med motionscenter, svømning, løb eller cykle). Vi fokuserer på dine spisevaner – hvor spiser du forkert i forhold til din plan, og hvad kan du gøre i stedet for.

2. session: Hypnose og coaching – vi fjerner årsagen til din trøstespisning

3. session: Hypnose og coaching – vi giver dig værktøjer til at styre dine spisevaner

4. session: Hypnose og coaching – vi styrker dig i at nå dit fokus og motivation


B. abc-hypnose vægttab – session kr. 1.000,00 pr. gang

Vi følger abc’s vægtplan uden du er bundet.

“Du får kontrollen over maden, og maden får aldrig kontrollen over dig igen”


Du har yo-yo-vægt. Du taber dig og tager det på igen. Det ubevidste sind har en side af dig, som er mere attraktivt at få dækket, og det gør den ved at spise. En af mekanismerne er trøstspise – fjerne ordet spise, og der står “trøste”. Hvad skal trøstes? Du stress-spiser. Du hyggespiser. Du belønner dig selv med mad.


Du har vaner og mønstre, som skaber uligevægt i at nå dit mål.


Du har prøvet mange slankekure. Men du tager ofte det hele på igen efter slankekur, fordi du vender tilbage til dit gamle mønster. Dine mønstre ændres i hypnosen.


 • Hvorfor du har den trang, som du har?
 • Hvad er det, der gør, at du kæmper med for mange kilo?
 • Hvad kan du gøre let og enkelt?
 • Hvad betyder det, at du tager kontrol?


Du bliver overraskede over hvorfor. Du finder du ud af, at megen kost er ødelæggende og kan erstattes med noget opbyggende.


Jeg hjælper dig med at få styr på din spisetrang og får styr på kosten, og hvad motion kan betyde for din forbrændning. Du kommer ikke i motions-center. Du får råd om, hvad du kan gøre anderledes. Herefter justeres den til i hypnosesessionen, så den passer ind i netop dit liv.


Når du ønsker en varig og stabil vægt, kan du supplere hypnoterapien med råd om, hvordan din kost skaber din sult. Dit kan ligge i dine arveanlæg. Du kan ikke ændre dine arveanlæg, men du kan ændre din livsstil og de faktorer, der aktiverer dit fedme-gen. Det betyder, at du skal være sundere end de mennesker i din omgivelse, der er slanke.


Du skal fokusere på fire steder.

 • Du skal motionere mere til hverdag
 • Du skal drikke vand og fjerne kalorieholdige drikke.
 • Du skal styre dine måltids mønstre.
 • Du skal spise på en anden måde


Du ved at overvægt skyldes:

 • For lidt på motion
 • For stort alkoholforbrug
 • For store portionsstørrelser
 • For meget fedt i kosten
 • For lidt fiberrige kulhydrater
 • For mange søde drikkevarer
 • Uhensigtsmæssige måltids mønstre


Alt fedtet tæller. Du tager på, når du indtager flere kalorier end du forbrænder. Din appetit sørger normalt for, at du ikke spiser mere end du har brug for. Det er slik/kager, fedtstof på brød/i madlavning, fede mejeriprodukter, kød og pålægsprodukter. Du skal spise proteiner og fiberrige kulhydrater. Kulhydrater er i frugt og grønt, havregryn, ris, pasta, grove fuldkornsprodukter i form af rugbrød. Fedtindholdet i rugbrød er højt på grund af fedtindholdet i kernerne. Du kan med ro spise dem, fordi fedtet fra kernerne optages ikke. Det giver en god mæthedsfornemmelse. Du skal ligeledes spise grove grønsager som kål og bælgfrugter.


Proteiner er bedre end kulhydrat og fedt – det mætter mere. Et højt protein indhold i kosten mætter mere. Du får lettere ved at holde vægten. Du kan gøre det ved at spise magert fjerkræ og kød, magre mejeriprodukter og mere skaldyr, fisk.


Når du ændrer din kost, som beskrevet, så vil du automatisk tabe dig. Du vil på grund af større mæthedsfølelse, komme til at spise færre kalorier.


Det er vigtigt, at hvis du kun erstatter kalorier fra fedt med kalorier fra kulhydrat/protein, uden at energi-indtaget nedsættes – så vil du ikke tabe. Det får en dårlig indflydelse på kolesteroltallet. Du skal spiser de rigtige fedtfattige fødevarer – grove fiber og kernerige brødprodukter altså rugbrød frem for hvidt brød.


Hvor mange gange om dagen skal du spise?

Der mange studier og forskning, som er uenig. Men du har et uhensigtsmæssigt spisemønster. Så at ændre det til at spise mange små måltider fordelt over hele dagen, vil være et forsøg. Du mister kontrollen over din appetit, når du sulter dig hele dagen. Kroppen bliver narret til at tro, at der er hungersnød. Du skal spise mange sunde mellemmåltider om formiddag, eftermiddag og aften. Det kan være en grovbrød med magert, ost, kødpålæg eller frugtpålæg måske en gulerod, frugt eller en let yoghurt.


Mellemmåltiderne forhindrer, at du bliver så sulten, at du mister kontrollen over appetitten og spiser for meget til hoved måltiderne.


Behøver du at tælle kalorier?

Det vigtige er kalorieindtaget. En voksen person bruger mere end 1.500 kalorier om dagen. Hvis du er overvægtig er forbruget måske et sted mellem 1.800 og 3.000 kalorier om dagen. Derfor vil du tabe dig, hvis du holder dig til et forbrug i nærheden af 1.000 kalorier om dagen.Det var et chok, og det ubevidste generaliserer for at beskytte mod flere lignende episoder.  Forsvarsmekanismen, der er beskytter, er positiv, men får nu en negativ effekt. De høje eksamenskrav kan alene kan skabe en angsttilstand, og du frygter fiaskoen, og du skaber eksamensskræk.