Stress

Stress

Stress og Hypnose


Hvad er stress?

Stress er, hvor du over en længere periode presser din krop, en tilstand i alarmberedskab. Når du producerer binyrebarkhormon (adrenalin) øges krop og sind til at reagere hurtigt og smertetærsklen øges.


Du kan ikke mærke din  krop klart og tydeligt længere. Det kan du klare i en kort periode, og det håndterer alle fint. Hvis du udsættes for det i længere tid, vil kroppen kompenserer for det – rettere forsøge at få dig til at stoppe. Du kan få stress relaterede sygdomme.


Hverdagens stress

Nogle håndterer denne stress i hverdagen bedre end andre. Du nedtoner måske stress med fx rygning, alkohol, sødesager-slik eller andre dårlige vaner.


Følelser eller fornuft skrider. Du føler en stærk kraft af følelserne, som rammer din fornuft. Du oplever en afmagt og følelserne overtager. Du oplever at blive mere irrationel og følesesladet. Du mister kontrol over situationen. Du mister lysten til at soignere dig selv, holde dit hjem og dine venner-/familie og sociale relationer. Du oplever angst i forbindelse med stress, når beredskabet er nede.


Du bliver opfaren og nærtagen.


Frygt og stress-angst

I forbindelse med, at du mister kontrollen, skaber du en angst, fordi du ikke tænker logisk længere. Du oplever situationer, hvor angsten tager over på en ubehagelig måde.


Hvad gør vi?

Med hypnose og hypnoterapi finder vi årsagen til din stress og fjerner den. Vi finder nye måder at slappe af på. Vi finder ny viden til din indsigt i din verden, hvor du lærer værktøjer til stresshåndtering. Vi styrker dit selvværd.


Vi arbejder med teknikker, hvor du lærer at sige fra (sige til, til det du kan) og sætte mål med delmål, som er realistiske. Du lærer at styrer uhensigtsmæssige tanker.


Vi finder nye støttende overbevisninger, som er positive for din nye adfærd. Du får større indre ro og balance fremover. Du lærer selvhypnose til at bibeholde kontrollen over din krop og dit liv.


Hvilken forbedring får du?

Du får kontrol over din krop igen. Du får evnen igen til at danne dig et overblik, og styrer dit liv. Du får genskabt din søvnrytme og normalisere dit liv igen.


Underbevidstheden prøver at finde tidspunkter, hvor den kan slappe af og normaliserer sig efter en lang dag. Du støtter nu den proces, så du ikke kobler af på den forkerte måde ved at dulme med rusmidler, mad el. lign.