Edderkoppefobi

Edderkoppefobi

Edderkoppefobi og Hypnose


Hvad er edderkoppefobi?


Du har på et tidspunkt i din opvækst set og hørt andre være bange for edderkopper – du er præget af andre.


Du kan udviklet fobien i en situationer, hvor du var sårbar og udsættes for en oplevelse, hvor hjernen et kort øjeblik overreagerer på en ydre påvirkning – en edderkop eller snakken om den.


Det ubevidste sinds forsvarsmekanisker gør, at denne angstreaktion bliver gemt fremover “for en sikkerheds skyld”, så det ubevidste kan hjælpe dig til at søge sikkerhed.


Den giver ingen mening – hverken logisk og forståelig for dit bevidste sind. Det giver rigtig meget mening for det ubevidste, fordi det er en forsvarsmekanisme. Den opstår i menneskehjernens primitive del, som kaldes krybdyrshjernen. Krybdyrshjernen er nedarvet og har fulgt os siden mennesket var på samme udviklingsstadie. Krybdyrshjernen kender kun til “spil død, kæmp eller flygt”. Fobien springer ud af denne “primitiv” følelse af at ville flygte fra det, der skræmmer.


Glem al fornuftig snak, det er som regel nyttesløse. Dette er helt naturligt, da et firben ikke reagerer på fornuft og logiske argumenter.


Hvordan gør vi?


Vi sletter “billedet” af edderkoppen og følelsen – vi forvirrer det ubevidste sind så meget, at den til sidst slipper “den forkert indkodet oplevelse”.


Der er tale om, at hjernen har indlært en ukontrolleret reaktion på edderkopper. Behandlingen går ud på at ændre underbevidsthedens reaktion på det, der udløser fobien.


Hvilken forbedring får du?

Du slipper frygten for edderkopper, så du kan være rolig og i balance uden at gå i panik