Eksamensangst

Eksamensangst

Eksamensangst og Hypnose


Hvad er eksamensskræk?

Du kender til ubehaget ved at skulle til eksamen eller et vigtigt møde, hvor du skal præstere. Der ligger en endegyldig bedømmelse i situationen – følelsen af, at du får kun en chance.


Du får fysiske sypmtomer som hovedpine, hjertebanken, rødme/røde ører, kvalme, svimmel rastløshed, hjertebanken, angst og følelsen af at være i en osteklokke.


Det værste er, at du ikke får sin eksamen. Det er en hindring i, at du får din uddannelse. Du kan været kommet langt i dit uddannelsesforløb og skrækken bliver stærkere. Du står nu overfor en lang række svære eksaminer på den videregående uddannelse, hvor kravene stiger og stiger, og et højt gennemsnit er et krav.

Skrækken kan komme fra, at du har oplevet noget ubehageligt i forbindelse med en tidligere præstation, hvor du blev kritiseret eller ikke følte sig god nok.


Det var et chok, og det ubevidste generaliserer for at beskytte mod flere lignende episoder.  Forsvarsmekanismen, der er beskytter, er positiv, men får nu en negativ effekt. De høje eksamenskrav kan alene kan skabe en angsttilstand, og du frygter fiaskoen, og du skaber eksamensskræk.


Hvad gør vi?

I hypnosen og hypnoterapien finder vi og fjerner de følelser, der ligger og blokerer for, at du fungerer normalt i en eksamenssituation. Hypnosen hjælper med at finde frem til årsagen til eksamensangsten. Vi ophæver den oplevelse, der var årsagen. Her bruger vi regressionsterapi til at finde angst og den trigger, som udløser den.

I hypnosen styrker vi dit selvværd, så du fremover har nemmere ved at håndtere pressede situationer, hvor du skal præstere.


Du får værktøjer, så du håndterer din indre uro. Gennem selvhypnose kan du blive bedre til at slappe af og forestille dig selv på en positiv måde i en eksamenssituation.

Hvilken forbedring får du?

Du bliver i stand til at forberede dig til eksamen på en effektiv måde. Du bliver i stand til at gå til eksamen i kontrol, balance og indre ro. Du har kræfter og overskud til at fokusere på indholdet i eksamen.