Angst-Panikangst

Angst/Panikangst

Angst & Panikangst - Hypnose


Hypnose kan fjerne angst, og du genvinder kontrollen over dig selv. Med hypnose og hypnoterapi finder vi årsagen til angsten og fjerner den.


Hvad er angst?


Angsten inddeles i 5 typer for angst:


Agorafobi: Angst for mange mennesker, f.eks. offentlig transport, biografer, fester eller i supermarkedet.

Socialfobi: Angst for at føle sig forkert. Du føler dig observeret eller bange for at blive kritiseret.

Enkelfobi: Angst for specielle ting eller situationer, f.eks. angst for edderkopper, angst for højder osv..

Panikangst: Angstanfald, opstår pludseligt og voldsomt. Du er bange for at besvime, blive syg/indssyg eller dø.

Generaliseret angst: Mere eller mindre konstant angst, nervøsit og anspændthed.


Du kan læse mere på NetDoktors hjemmeside, klik her


Foruden disse fem former for angst, kan du have en blanding af angst og depression, en blandet angst-depressionstilstand, hvor du både lider af angst og depression, men ikke i så alvorlig grad, at du opfylder betingelserne for at have den ene af diagnoserne.


Alle oplever angst for noget ukendt. Alle oplever følelsen af angst. Vi lever med alle former for angst, som stammer fra vores tid som krybdyr (flygt, spil død eller kæmp), hvilket hjalp til menneskets overlevelse. Den hjælper også til vores overlevelse i dag.


I særlige tilfælde udvikler angsten sig, og du kontrollerer ikke angsten. Angsten har overtaget. Du udvikler, hvad der nemmest at beskrive som - angst for angsten. Din angst kan starte med panikangst og senere udvikle sig til angst. Panikangst - læs mere nedenfor.


Du kan have angst/fobi for mange ting og umiddelbare mærkelige ting;


  • præsentation
  • sygdom (nosofobi)
  • åbne pladser
  • fly, bil, tog, færge
  • møde andre mennesker
  • kan ikke holde på urin og afføring
  • komme væk mere end 25 km fra dit hjem
  • fugle, insekter osv.
  • knapper på tøjet
  • osv.


Du kan gå med din angst - en dyb hemmelighed, fordi du føler dig voldsom anderledes. Du kan have din særlig angst. Den virker for andre mærkelig, men for dig er angsten virkelig og reel. Kroppen og hjernen tager fuldstændig over - du er ude at kontrol.


Hvorfor kommer angst?

Din mor forsøgte at beskytte dig; pas nu på, og husk nu og det er farligt - det er sket i en god mening. Dog har du det med dig i hverdagen, op gennem din opvækst og ind i voskenlivet.


Du er opvokset med alkoholiske forældre, som har givet dig en utryg og usikker barndom. Du har ikke fået kærlighed og omsorg i din opvækst. Dine forældre er blevet skilt og dine forældres høje konfliktniveau har givet dig en utryg ramme. Du har haft en svær opvækst med en ubehagelig skolegang. Du har haft en barndom med svære sygdomsforløb. Du er blevet mobbet i skolen. Du behøver nødvendigvis ikke have haft en utryg/usikker barndom for at have udviklet angst. Din mor og/eller far har/har haft angst, som har "smittet af" på dig. Du kan have været involveret i voldsomme ulykke, hvor efterfølgende udvikler du angst.


Du kan i din hverdag have så meget pres på og overbelastning, at det kan skabe angst på en uhensigstsmæssig måde i det daglige. Stress er en moderne tilstand og er hvermands livsstilssygdom. Desværre truer den din livsglæde og livsudfoldelse, og den kan udvikle sig til angst.


Du kan udvikle fobier, fordi din angst er ude af kontrol. Angst kan være for enkelte, helt bestemte ting, som små rum, insekter, vand, højder, åbne pladser, transport (fly, tog, bil...) m.v. her bliver det til en fobi.


Dine angstanfald opleves som voldsomme og ud af kroppen - angstanfaldene er meget ubehagelige. Dine angstanfald kan udvikle sig til panikangst, læs mere nedenfor.


Angst kan blive så stærk, at den eneste måde, hvor du kan kontrollere den, er ved at udføre bestemte ritualer - det er tvangstanker eller OCD, læs mere om det under "tvangstanker & OCD".

 

Panikangst - kort:

Panikangst er angst, der opstår pludseligt og voldsomt. Du får åndenød, hjertebanken, bliver svimmel og bange for at dø eller for at blive sindssyg. Anfaldet udvikler sig i løbet af få minutter og varer som regel kort, men det er så voldsomt, at du kan være påvirket af det i flere døgn.


Nogle mennesker får panikangst uden, at de ved, hvorfor det sker. Andre får angstanfald i bestemte situationer.


Det skønnes at ca. to procent af befolkningen lider af panikangst. Panikangst kan begynde i 20-30 års alderen, og der er flere kvinder end mænd, der får lidelsen.


Du kan læse mere på NetDoktors hjemmeside, klik her